آیا با پروتز سینه میتوان شیر داد؟

تداخل شیردهی با پروتز سینه

شرایط شیردهی بعد از پروتز سینه

در طی جراحی بزرگ کردن سینه، پروتز سینه بین دیواره قفسه سینه و پستان قرار می‌گیرد.

از نظر پزشکان، این کار مانع از تداخل عملکرد مجاری سینه یا غدد پستانی برای خروج شیر از آن‌ها می‌شود.

با این وجود، بسیاری از کارشناسان معتقدند که بعد از پروتز سینه، هیچ تضمینی وجود ندارد که مادر شیر کاملی داشته باشد.

زیرا اگر نوع برش مورد استفاده در جراحی، اعصاب نوک سینه را که در روند شیردهی تحریک می‌شوند قطع کند، ممکن است عرضه شیر محدود شود.

پس بهتر است قبل از انتخاب روش های عمل زیبایی سینه با پزشک متخصص و جراح مشورت کنید. در این مقاله نیز به سوالات متداول در رابطه با شیردهی بعد از پروتز سینه پاسخ خواهیم داد.

آیا بعد از انجام پروتز سینه امکان شیردهی وجود دارد؟

بله، امکان شیردهی بعد از پروتز سینه وجود دارد.

اما لازم است بدانید که این مسئله بستگی به محل و عمق برش مورد استفاده برای جراحی، اندازه و محل قرارگیری پروتز و نوع جراحی شما دارد.

به عنوان مثال، اگر برش‌ زیر چین سینه یا از زیر بغل باشد، نباید مشکلی در شیردهی داشته باشید. اما اگر برش در اطراف آرئول (هاله قهوه‌ای‌رنگ در اطراف نوک سینه) باشد، ممکن است مشکلاتی داشته باشید. زیرا احتمال بریده شدن مجاری شیر یا آسیب به اعصاب اطراف نوک پستان وجود دارد.

همچنین اگر اندازه پروتز خیلی بزرگ باشد یا در محلی قرار گیرد که به مجاری شیر یا اعصاب نوک سینه فشار وارد کند، احتمال بروز مشکلاتی برای شیردهی وجود دارد.

مشکلات شیردهی بعد از پروتز

چه زمانی امکان دارد با وجود پروتز سینه به نوزاد شیر داد؟

درصورتی‌که از لحاظ نحوه جراحی پروتز سینه مشکلی برای شیردهی نداشته باشید، بلافاصله بعد از تولد نوزاد امکان شیر دادن وجود دارد.

البته اگر به‌دلیل وجود پروتز سینه، حجم شیر شما کاهش پیدا کرد، لازم است در کنار شیر مادر از شیرخشک نیز برای تغذیه کودک استفاده کنید.

پس بهتر است در دوران بارداری به پزشک زنان خود اطلاع دهید که پروتز سینه دارید تا وی بعد از تولد، وزن کودک شما را زیر نظر داشته باشد و از دریافت شیر ​​کافی اطمینان حاصل کند.

ازآنجایی‌که بعد از بارداری ممکن است بافت سینه تغییر کند، معمولا توصیه می‌شود بعد از تولد آخرین فرزند جراحی پروتز سینه انجام شود.

آیا بعد از شیردهی شکل و ظاهر پروتزها تغییر می‌کنند؟

ممکن است نگران تأثیر شیردهی روی پروتز سینه خود باشید. بهتر است بدانید، اگرچه تغییر شکل و اندازه سینه‌ها در دوران بارداری و پس از شیردهی طبیعی است. اما شیردهی روی شکل و ظاهر پروتز تأثیری نمی‌گذارد.

زیرا پروتز ساختار منعطفی دارد. همچنین توسط بافت سینه و گاهی عضله قفسه سینه محافظت م‌شود.

در حین شیردهی نیز کودک نمی‌تواند پروتز را گاز بگیرد یا به آن آسیب برساند.

میزان آسیب به شیردهی با وجود پروتز سینه، تحت تاثیر چه مواردی است؟

همانظورکه ذکر شد:

  • نحوه جراحی
  • محل ایجاد برش و اندازه و محل قرار گیری پروتز سینه

روی میزان آسیب به شیردهی موثر هستند.

احتمالا اگر برش‌ها در اطراف مجاری شیر یا اعصاب نوک سینه ایجاد نشوند. پروتز در پشت غدد شیر یا زیر ماهیچه‌های قفسه سینه قرار گیرد و سایز خیلی بزرگی نداشته باشد. عرضه شیر تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، تا الان هیچ گزارش بالینی از مشکلات شیردهی بعد از پروتز سینه سیلیکونی دریافت نشده است. همچنین هیچ مدرکی دال بر افزایش خطر نقص مادرزادی در نوزادان متولدشده از مادران دارای پروتز سینه وجود ندارد.

در اصل، شیردهی بعد از پروتز سینه خطراتی برای مادر دارد و احتمال گرفتگی شدید سینه‌ها، ابتلا به ورم پستان و بروز درد و تب را افزایش می‌دهد.

اگر پیش از زایمان در مورد هر یک از این علائم نگران هستید، با ماما یا پزشک زنان خود صحبت کنید.

تاثیر پروتز سینه بر شیردهی

بطور کلی پروتز سینه تداخلی در فرآیند شیردهی مادر ایجاد نمی‌کند. علاوه بر این باید به این نکته اشاره کنیم که اگر پروتز سینه شما دارای سیلیکون باشد هیچ خطری کودک سلامت کودک شما را تهدید نمی‌کند و شما با خیال راحت می‌توانید به کودک خود شیر دهید.

پروتز سينه چگونه است؟

راهکارهایی برای جلوگیری از مشکلات شیردهی بعد از پروتز سینه

برای پیشگیری از مشکلات شیردهی بعد از پروتز سینه، به نکات زیر توجه کنید:

  • مکیدن نوک سینه توسط کودک باعث می‌شود بدن شما شیر بیشتری تولید کند. پس در روزهای اول نگران حجم اندک شیر نباشید و به کار خود ادامه دهید. 8 تا 10 بار در روز شیردهی، می‌تواند به حفظ تولید شیر کمک کند.
  • خالی کردن سینه‌ها نقش مهمی در تولید شیر دارد. سعی کنید بعد از شیردهی، از پمپ سینه یا دوشیدن دستی شیر برای افزایش تولید شیر استفاده کنید.
  • برخی از گیاهان دارویی مانند رازیانه، خار مریم و شنبلیله، به افزایش تولید شیر مادر کمک می‌کنند. می‌توانید از دمنوش آن‌ها استفاده کنید.
  • برای افزایش شیردهی بعد از پروتز سینه، جو کامل، دانه کتان و جوانه گندم را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
  • برای تحریک غدد سینه و تولید شیر، نوک سینه باید به اندازه کافی در دهان کودک باشد. معمولا توصیه می‌شود لثه و زبان نوزاد به اندازه 2.5 تا 5 سانتی‌متر از قطر آرئول سینه را بپوشاند. پس در زمان شیردهی به موقعیت نوزاد دقت کنید.

آیا استفاده از شیردوش کمک کننده است؟

استفاده از شیردوش برای افرادی که پروتز سینه دارند  موثر  است. شیر دوش برای استفاده در حمام به منظور دوشیدن شیر،  تمیز کردن پروتز سینه و حفظ بهداشتی آن بسیار حائز اهمیت است. اما قبل از استفاده از شیردوش بهتر است با پزشک یا متخصص مشورت کنید تا مطمئن شوید که استفاده از شیر دوش برای شما مناسب است و هر گونه نکات خاصی که باید مدنظر قرار دهید را به شما آموزش دهد.

آیا در صورت جراحی پروتز سینه شیر کمتری در سینه‌ها تولید می‌شود ؟

برخی پزشکان بر این باورند که پروتز سینه تاثیری در بارداری و همچنین شیردهی ندارد و انجام آن می‌تواند موجب کمتر شدن شیردهی بانوان شود. یادتان باشد که چه پروتز در زیر بافت پستان و چه در زیر عضله به کار برود خود بافت سینه دست نمی‌خورد پس قطعا در شیردهی به مشکل نمی‌خورید.

هزینه پروتز سینه

افراد زیادی در رابطه با هزینه پروتز سینه از ما سوال می‌پرسند و باید به این نکته اشاره کنیم که از آنجایی که تعیین قیمت پروتز به عوامل متعددی همچون انتخاب جراح، نوع پروتز و … بستگی دارد ما در این بخش نمی‌توانیم یک قیمت مشخص به شما اعلام کنیم و برای تعیین قیمت پروتز سینه بهتر است قیمت دقیق را از پزشک معالج خود بپرسید.

با وجود نکات ذکرشده، اگر باز هم نگران میزان شیردهی بعد از پروتز سینه هستید، حتما به پزشک اطفال مراجعه کنید.

منابع: جراحی 24 ، hopkinsmedicine ، nhs.uk

لطفا به این محتوا امتیاز دهید (5 ستاره)

روی یکی از ستاره ها بزنید تا امتیاز شما به مقاله ثبت شود ( لطفا 5 ستاره امتیاز دهید)

میانگین امتیازها 0 / 5. تعداد امتیازها: 0

تا به حال کسی امتیاز نداده لطفا شما امتیاز 5 ستاره به ما بدهید و از ما حمایت کنید

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *