جراحی زیبایی سینه یا ماموپلاستی چیست؟

 ماموپلاستی چیست؟

جراحی سینه یا ماموپلاستی روشی برای اصلاح ظاهر و شکل سینه‌ها در زنان یا مردان است و به دلایل مختلفی انجام می‌شود.

گاهی به علت زیبایی برای لیفت سینه‌ها به‌منظور جوان‌تر به نظر رسیدن یا افزایش سایز آن‌ها انجام می‌شود. گاهی نیز به علل پزشکی برای کوچک کردن سینه‌ها به‌منظور بهبود کمردرد یا بازسازی بافت سینه ازدست‌رفته در اثر سرطان انجام می‌شود.

موارد کاربردی جراحی سینه

در اغلب نیازمندان به این عمل یک مشکل مشترک نمایان میشود و آن هم چیزی نیست جز بزرگی سینه برای خانم ها خیلی مهم می باشد که ظاهر آن ها متناسب باشد پس سینه های بزرگی که با اندام فرد متناسب نیستد یک علت این نوع جراحی ها است.

از عوامل دیگر عوارضی است که ایجاد می شود ممکن است باعث ایجاد درد در شانه، گردن ، عفونت مکرر در زیر و وسط سینه ها ، ایجاد شیار و لک روی شانه ها شود و حتی شما را گوشه گیر کند و روی فعالیت های اجتماعی شما تاثیر گذار باشد مانند ورزش شما و اختلال در روند تهیه لباس مناسب معمولا از روش ماموپلاستی برای کاهندگی بافت چربی استفاده میشود.

در هر صورت، جراحی زیبایی سینه به بهبود تناسب بدن، ظاهر سینه و تصور ذهنی فرد از خود کمک می‌کند.

با توجه به انواع روش‌های زیبایی موجود، برای بسیاری از بیمارانی‌که قصد جراحی دارند، انتخاب روش مناسب می‌تواند گیج‌کننده باشد. به‌همین‌دلیل، در این مطلب قصد داریم به جزئیات کامل انواع روش‌های جراحی سینه اشاره کنیم.

داوطلبان جراحی زیبایی سینه

تمایل به جراحی زیبایی سینه در زنان بیشتر از مردان است. شاید به این دلیل که خانم‌ها به تناسب اندام خود اهمیت بیشتری می‌دهند و احتمال بروز سرطان سینه در آن‌ها بیشتر است.

طبق آمار، در اغلب موارد خانم‌ها برای افزایش سایز سینه و تغییر شکل آن به کمک کاشت پروتز یا تزریق چربی اقدام می‌کنند. پس از آن، جراحی لیفت سینه و جراحی کاهش سایز سینه در میان خانم‌ها رواج بیشتری دارند. جراحی ترمیمی سینه یا جراحی بازسازی سینه نیز در خانم‌های مبتلا به سرطان سینه یک امر رایج است.

جراحی زیبایی سینه در مردان

برخی از مردان به‌دلیل تغییرات هورمونی (کاهش میزان هورمون تستوسترون در مقایسه با هورمون استروژن) دچار وضعیتی به نام ژنیکوماستی می‌شوند. در ژنیکوماستی سایز یک یا هر دو سینه بزرگ می‌شود.

این وضعیت معمولا در نوزادان پسر و پسران نوجوان و در دوران بلوغ، موقتی است و به‌صورت خود‌به‌خود رفع می‌شود. اما در مردان مسن (50 تا 80 ساله)، اگر با هورمون‌درمانی کنترل نشود نیاز به جراحی سینه دارد.

جراحی ژنیکوماستی در مردان، شباهت زیادی به جراحی کوچک کردن سینه‌ها در زنان دارد و به کمک لیپوماتیک یا لیپوساکشن و جراحی باز برای لیفت سینه‌ها انجام می‌شود.

قابل ذکر است که مردان نیز ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند.

در این شرایط گاهی نیاز است بافت‌های سرطانی با جراحی سینه برداشته شوند و سپس جراحی ترمیمی انجام شود.

جراحی زیبایی سینه در زنان

از مهمترین و رایج‌ترین انواع جراحی زیبایی سینه در زنان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بزرگ کردن سینه‌ها در قالب پروتز سینه یا تزریق چربی
  • تقویت و لیفت سینه‌ها (ماستوپکسی) برای رفع افتادگی بافت پستان در اثر شیردهی، افزایش سن یا کاهش وزن بیش‌ازحد
  • کوچک کردن سینه‌ها برای بهبود گردن‌درد و کمردرد
  • بازسازی سینه‌ها بعد از برداشتن کامل یا بخشی از سینه در اثر سرطان
  • اصلاح عدم تقارن سینه‌ها در اثر آسیب به بافت یکی از آن‌ها

معرفی انواع جراحی سینه

جراحی زیبایی سینه یک روش انتخابی است که ظاهر فیزیکی سینه‌های شما را بهبود می‌بخشد تا به تناسب دلخواه خود برسید.

فرقی نمی‌کند که چه مشکلی دارید، جراحان پلاستیک می‌توانند سینه‌های شما را لیفت، بازسازی، بزرگ یا کوچک کنند تا نیازهای شما را به بهترین نحو برآورده کنند.

در ادامه به جزئیات انواع جراحی سینه اشاره می‌کنیم تا با آگاهی بیشتری برای انجام هرکدام اقدام کنید.

پروتز سینه چگونه است؟

جراحی پروتز سینه 

پروتز یا ایمپلنت‌ سینه یک نوعی جراحی زیبایی برای افزایش سایز، تغییر شکل و بهبود عدم تقارن سینه‌ها است.

اصولا در قالب کاشت پروتزهای سیلیکونی، آب نمکی یا کامپوزیتی در زیر عضله قفسه سینه یا روی عضله سینه انجام می‌شود.

خانم‌ها به دلایل مختلفی به این نوع جراحی سینه فکر می‌کنند. برخی از آن‌ها احساس می‌کنند سینه‌هایشان به طور طبیعی خیلی کوچک است. برخی پس از تغییر سینه‌هایشان در اثر بارداری، افزایش سن یا کاهش وزن، تمایل به بزرگ کردن آن‌ها دارند.

معمولا برای انجام آن از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود.

سپس جراح برحسب محل مورد نظر برای قرارگیری پروتز، یک برش در زیر پستان، زیر بغل یا اطراف نوک سینه ایجاد می‌کند. با جدا کردن بافت سینه از ماهیچه‌ها و بافت قفسه سینه، یک فضای خالی ایجاد می‌شود و پروتز درون آن قرار داده می‌شود.

تفاوت پروتز ها

پروتز سیلیکونی از قبل توسط ژل پُر شده است و پروتز کامپوزیتی نیز ساختار ثابت خود را دارد.

اما در مورد پروتز آب نمکی لازم است پس از نصب توسط جراح با محلول سالین استریل پُر شود. در نهایت محل برش بخیه زده می‌شود. کل این فرآیند ممکن است 1 تا 2 ساعت طول بکشد. معمولا پروتزهای سینه 10 سال دوام دارند.

برخلاف باور عموم افراد، کاشت پروتز سینه کمک زیادی به رفع افتادگی سینه‌ها نمی‌کند. به‌همین‌دلیل، اگر سینه‌ها علاوه‌بر کوچک بودن حالت افتاده هم داشته باشند، همزمان با پروتز جراحی لیفت نیز انجام می‌شود.

لیفت سینه یا ماستوپکسی

لیفت سینه‌ها (ماستوپکسی)

لیفت سینه باعث افزایش سایز آن نمی‌شود، بلکه با حذف افتادگی بافت و پوست، سعی می‌کند سینه‌ها را سفت‌تر کند و بالاتر ببرد تا ظاهری جوان‌تر و جذاب‌تر پیدا کنند.

معمولا خانم‌ها در اثر افزایش سن، بارداری یا شیردهی و نوسانات وزن دچار افتادگی سینه می‌شوند. مردان چاق نیز در اثر تجمع چربی و افزایش سن ممکن است این مسئله را تجربه کنند. زیرا پوست به اندازه کافی قوی یا انعطاف‌پذیر نیست که بتواند وزن سینه‌ها را تحمل کند.

این روش جراحی سینه می‌تواند شکل سینه‌های شما را بهبود بخشد و بافت آن‌ها را تقویت کند. همچنین می‌تواند اندازه ‌آرئول (ناحیه قهوه‌ای رنگ اطراف نوک پستان) را که به مرور زمان بزرگ می‌شود، کاهش دهد. برای لیفت سینه، پوست افتاده و چربی اضافی باید برداشته شوند و عضلات سینه دوباره تنظیم شوند.

ممکن است جراح یک برش به شکل لنگر در اطراف سینه و زیر سینه ایجاد کند. یا برش را فقط در اطراف آرئول‌ها ایجاد کند. کل این فرآیند معمولا یک ساعت طول می‌کشد. بعد از جراحی ممکن است اثراتی از جای زخم یا اسکار روی بافت سینه باقی بماند.

اما تجربه نشان داده است که به مرور زمان طی 3 تا 6 ماه محو می‌شوند.

جراحی ترمیمی سینه

جراحی ترمیمی سینه

این نوع جراحی سینه اغلب برای اصلاح عدم تقارن سینه‌ها انجام می‌شود. در طی آن جراح می‌تواند از طریق روش کوچک کردن سینه، اندازه سینه بزرگتر شما را کاهش دهد یا از طریق عمل بزرگ کردن سینه، اندازه سینه کوچکتر را افزایش دهد.

گاهی نیز از جراحی ترمیمی سینه برای تعویض پروتزهای قدیمی یا پاره شده استفاده می‌شود. معمولا در این شرایط سعی می‌شود اندازه و شکل سینه‌ها را نیز اصلاح و ترمیم کرد.

جراحی بازسازی سینه

این مورد از جراحی زیبایی سینه، اغلب برای زنانی‌که تحت ماستکتومی به‌عنوان درمانی برای سرطان سینه قرار می‌گیرند، انجام می‌شود. منظور از ماستکتومی، برداشتن کامل بافت یک یا هر دو سینه است.

اگرچه در طی جراحی بازسازی سینه، ظاهر، حجم و حتی نوک پستان و آرئول‌ها بازسازی می‌شوند. اما احساس و عملکرد طبیعی سینه‌ها به‌خصوص برای شیردهی باز نمی‌گردند.

زیرا در طی ماستکتومی اعصاب و غدد و مجاری شیری برداشته می‌شوند یا به طور قابل توجهی آسیب می‌بینند.

معمولا بافت سینه به کمک پیوند بخشی از عضله، پوست یا چربی دیواره پایین شکم و باسن خانم بازسازی می‌شود. برای بازسازی شکل و حجم سینه نیز از کاشت پروتز یا ایمپلنت در زیر عضله قفسه سینه استفاده می‌شود. از نظر پزشکان، این جراحی سینه را می‌توان در هر زمانی پس از ماستکتومی انجام داد. زیرا هیچ اثر شناخته‌شده‌ای بر عود سرطان ندارد.

روش لیپوساکشن

یک روش کوچک کردن سینه های خانوم ها لیپوساکشن می باشد خوب این روش به چه صورت است ؟

در ابتدای عمل سینه موضع را بی حس میکنند با تزریق به داخل سینه سپس با ایجاد سوراخهای دو تا سه میلی متری در جاهای مناسبی از پوست سینه با استفاده از کانال ها چربی داخل سینه ساکشن شده و حجم سینه کوچکتر میشود.

نکته : این عمل میزان برای افتادگی نیست چرا که فقط از حجم می کاهد و قبل از عمل هم پیشبینی مقدار کاهندگی از حجم سینه قابل پیشبینی نمیباشد.

اگر سینه ها نیاز به تغیرات کم و برداشت ناچیزی احتیاج دارند با برش زیر سینه و یا برش دور هاله میتوان جراحی سینه را انجام داد.

تزریق چربی در سینه

تزریق چربی

گاهی برای بزرگ کردن سایز سینه، از تزریق چربی استفاده می‌شود. اگرچه این روش برخلاف پروتز سینه ماندگاری زیادی ندارد، اما عوارض جانبی آن بسیار کمتر است. زیرا چربی از بافت شکم، باسن، ران یا بازو خود خانم استخراج می‌شود و ماهیت بیگانه ندارد.

برای استخراج چربی، جراح لوله نازک دستگاه لیپوساکشن را وارد بدن می‌کند. پس از جمع‌آوری، بافت چربی را به کمک دستگاه سانتریفوژ تخلیص می‌کند. در نهایت نیز به کمک سرنگ مخصوص، چربی را به نواحی مختلف سینه تزریق می‌کند.

تقویت سینه و بزرگ کردن سینه

اگر جراح متوجه شود که علاوه‌بر کوچک بودن سایز سینه‌ها، مشکل افتادگی و شلی بافت نیز وجود دارد، برای انجام همزمان جراحی تقویت سینه و جراحی بزرگ کردن سینه اقدام می‌کند.

این روش ترکیبی کمک می‌کند تا بیمار فقط با یکبار جراحی سینه، اصلاح کامل با حداقل عوارض را تجربه کند.

معمولا برای بزرگ کردن سینه‌ها از کاشت پروتز و برای تقویت بافت سینه‌ها، از جراحی لیفت سینه استفاده می‌شود.

مزیت و معایب ماموپلاستی

مزیت انجام جراحی سینه یا ماموپلاستی

انجام جراحی زیبایی سینه مزایای مختلفی مانند موارد زیر دارد:

  • برای زنانی‌که به طور طبیعی یا در اثر بارداری و افزایش سن سینه‌های کوچکی دارند، این روش باعث افزایش سایز می‌شود.
  • برای زنانی‌که سینه‌های بزرگی دارند، این روش باعث کاهش سایز می‌شود.
  • برای زنانی‌که از افتادگی و شلی بافت سینه رنج می‌برند، این روش باعث تقویت و جوانسازی بافت سینه‌ها می‌شود.
  • برای زنانی‌که یک یا هر دو سینه یا بخشی از بافت آن را در اثر سرطان از دست داده‌اند، این روش باعث بازسازی شکل و حجم سینه می‌شود.
  • برای مردانی‌که از ژنیکوماستی رنج می‌برند، این روش باعث کوچک شدن سایز می‌شود.
  • اغلب روش‌های جراحی سینه سرپایی و کم‌خطر هستند و بعد از گذشت مدت کوتاهی از انجام آن‌ها می‌توان فعالیت روزانه را از سر گرفت.
  • مطمئنا انجام جراحی سینه کمک زیادی به افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس فرد می‌کند.

خطرات احتمالی جراحی زیبایی سینه

مانند هر عمل جراحی، جراحی سینه نیز خطراتی را به همراه دارد. برخی از عوارض جانبی رایج و موقتی آن شامل حالت تهوع و استفراغ پس از بیهوشی و بروز درد، خونریزی، تورم و کبودی در ناحیه سینه است. معمولا این علائم بعد از گذشت چند روز برطرف می‌شوند. از عوارض نادر آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عفونت در محل زخم
  • تاخیر در روند بهبودی و ماندن دائمی جای زخم یا اسکار
  • هماتوم
  • سروما و تجمع مایع در اطراف پروتز
  • تشکیل بافت اسکار در داخل سینه
  • تغییر احساس در سینه‌ها در اثر آسیب عصبی
  • پارگی پروتز سینه و آسیب به بافت سینه در اثر نشت ژل سیلیکونی

مطمئنا اگر برای جراحی سینه به یک جراح پلاستیک متبحر و باتجربه مراجعه کنید، احتمال بروز عوارض ذکر شده به حداقل می‌رسد.

مراقبت‌های قبل از جراحی سینه

معمولا قبل از جراحی سینه، جراح در طی یک جلسه مشاوره وضعیت سینه‌های شما را بررسی و مشکلات احتمالی را ارزیابی می‌کند.

بهتر است در این جلسه در مورد داروهای مصرفی و بیماری‌های زمینه‌ای خود صحبت کنید.

زیرا ممکن است به‌دلیل ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، مشکلات قلبی، اختلالات انعقاد خون و غیره جراح شما را کاندید مناسبی برای جراحی نداند.

همچنین شاید لازم باشد از چند روز قبل از جراحی، مصرف برخی از داروها به‌خصوص داروهای ضدانعقاد و ضدالتهاب را قطع کنید.

داروهای ضدانعقاد و ضدالتهاب باعث افزایش خونریزی بعد از جراحی می‌شوند و خطر بروز کبودی را افزایش می‌دهند.

لازم است برای پیشگیری از اختلال در روند بهبودی محل برش، از دو هفته قبل مصرف سیگار و الکل را قطع کنید.

همچنین از نیمه شب قبل از جراحی، از خوردن و نوشیدن هر چیزی خودداری کنید. زیرا برای بیهوشی عمومی باید ناشتا باشید. قبل از مراجعه به کلینیک برای جراحی سینه، دوش بگیرید و یک لباس راحت بپوشید.

نحوه مراقبت بعد از جراحی  سینه برای جلوگیری از عفونت 

  • سینه‌های شما تا چند هفته پس از جراحی متورم و کبود خواهند شد.
  • در چند روز اول احتمالا کمی درد خواهید داشت و برای یک هفته یا بیشتر ممکن است هنگام حرکت و جابه‌جایی احساس ناراحتی کنید.به‌همین‌دلیل، بهتر است برای یک هفته اول بعد از جراحی سینه به اندازه کافی استراحت کنید.
  • احتمالا پزشک برای کنترل عوارض موقت و پیشگیری از بروز عفونت، داروهای مسکن و آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. حتما به‌صورت منظم آن‌ها را مصرف کنید.
  • پس از جراحی، سینه‌های شما با باندهای گازی و بانداژ الاستیک یا سوتین جراحی پوشانده و محافظت می‌شوند.

باندها و لوله‌های تخلیه در هفته اول پس از جراحی برداشته می‌شوند، اما شما همچنان از یک سوتین کشی نرم برای چندین هفته استفاده می‌کنید.

معمولا بعد از گذشت یک تا دو هفته بخیه‌ها توسط جراح کشیده می‌شوند.

تسریع در روند بهبودی

  • حداقل برای یک ماه، از بلند کردن اجسام سنگین یا انجام ورزش‌های شدید مانند شنا و وزنه‌برداری خودداری کنید.
  •  پیاده‌روی آرام در این مدت ایرادی ندارد.
  • همچنین باید به مدت یک هفته یا بیشتر از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید، زیرا برانگیختگی می‌تواند باعث آسیب به سینه‌های شما شود.
  • مصرف سیگار و الکل تا دو هفته بعد از جراحی ممنوع است.

ممکن است بعد از جراحی متوجه شوید که سینه‌ها به‌خصوص نوک سینه‌های شما حساسیت کمتری دارند یا اصلا هیچ احساسی ندارند. نگران نباشید، این مشکل معمولا پس از گذشت چند هفته یا چند ماه برطرف می‌شود.

به طور معمول، جای زخم یا اسکار ناشی از جراحی سینه بعد از گذشت یک سال به طور کامل محو می‌شود. با این وجود، ممکن است جراح بعد از گذشت 6 ماه برای شما یک کرم ترمیم‌کننده پوست تجویز کند.

متاسفانه بسیاری از افراد پس از جراحی سینه برای مدتی احساس افسردگی می‌کنند، به‌خصوص در روزهای اول که سینه‌ها متورم و کبود هستند.

بهتر است بدانید که بروز این عوارض طبیعی است و با گذشت زمان برطرف می‌شوند. اصولا روند بهبودی بعد از جراحی سینه آهسته و تدریجی است و گاهی اوقات نتایج نهایی جراحی با وجود گذشت چندین ماه مشخص نمی‌شوند.

آیا خطر ابتلا به سرطان، پس از جراحی زیبایی سینه وجود دارد؟

اگرچه تا به امروز مطالعات نشان نداده‌اند که دستکاری ناشی از جراحی سینه باعث بروز سرطان سینه می‌شود.

اما نمی‌توان انکار کرد که پروتز سینه با خطر بروز سرطان لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک همراه است. البته احتمال ابتلا به آن بسیار کم است و شاید در حد 1 در 10000 باشد.

پس خیلی نگران بروز سرطان در اثر جراحی سینه نباشید. مطمئنا مشورت با پزشک متخصص اطلاعات دقیق‌تری در این زمینه در اختیار شما خواهد گذاشت!

مانبع: جراحی24 ، rochester.edu ، geisinger.org

لطفا به این محتوا امتیاز دهید (5 ستاره)

روی یکی از ستاره ها بزنید تا امتیاز شما به مقاله ثبت شود ( لطفا 5 ستاره امتیاز دهید)

میانگین امتیازها 0 / 5. تعداد امتیازها: 0

تا به حال کسی امتیاز نداده لطفا شما امتیاز 5 ستاره به ما بدهید و از ما حمایت کنید

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *